Raadsvrouw Wikileaks-oprichter verkozen tot meest ‘adembenemende advocaat’ van het VK.

Zijn bestaan in de Britse ambassade van Ecuador moet een monotone aangelegenheid zijn, maar voor Julian Assange is er één lichtpuntje. De Wikileaks-oprichter wordt juridisch bijgestaan door de knapste advocate van het Verenigd Koninkrijk. Op de website Your Barrister Boyfriend hebben twee ‘Barrister Hottie Experts’ Amal Alamuddin uitgeroepen tot de meest adembenemende advocate. Deze succesvolle mensenrechtenadvocate stond ooit de aanklager bij tijdens het Milosevic-proces. De Brits-Libanese brunette versloeg de blondine Marianne Butler.

Deze specialiste in commercieel recht werd door de vrouwelijke opstellers van de lijst omschreven als ‘een ongelooflijk intelligente advocate die cum laude is afgestudeerd op Oxford en een hoorn des overvloeds aan prijzen heeft verzameld op Fountain Court Chambers, alwaar ze voortdurend de aandacht van alle mannelijke collega’s heeft’.

Op plek 21 staat Justine Thornton, de vrouw van Labour oppositieleider Ed Miliband. De met de nodige tongue in cheek-opgestelde lijst, uitgebreid besproken in het conservatieve dagblad The Daily Telegraph, is een vervolg op een soortgelijk klassement van mannelijke advocaten. Daar kwam de ex-militair Patrick Hennessey als winnaar uit de bus.
Het zilver ging naar Daniel Beard, die woorden tekort kwam om te zeggen hoe trots hij is. ‘Voor elke advocaat is dit de absolute top. Helaas zegt mijn vrouw dat haar voorkeur uitgaat naar de nummer 17 op de lijst.’

Tekst: Patrick van IJzendoorn

Advertentie