Van de Orde

Bert Fibbe (NautaDutilh) en Bernard de Leest (Zumpolle Advocaten) zijn tijdens de afgelopen vergadering van het College van Afgevaardigden op 11 september in Utrecht verkozen tot respectievelijk portefeuillehouder strafrecht en portefeuillehouder toegang tot het recht. Hun aanstelling in de Algemene Raad viel samen met het afscheid van waarnemend dekens Diana de Wolff en Jan Leliveld. Zij verlaten de Algemene Raad per 1 november.
                Fibbe studeerde in 1975 cum laude af aan de Universiteit van Amsterdam en is sinds 1993 in dienst van NautaDutilh. Hij is gespecialiseerd in zaken van belasting- en milieudelicten en economische criminaliteit. Ook is hij plaatsvervangend lid van een van de vijf hoven van beroep in Nederland.
De Leest werkt sinds 1996 als advocaat bij Zumpolle Advocaten, nadat hij in 1982 als jurist begon bij het Bureau voor Rechtshulp te Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in het sociaal verzekeringsrecht, het bestuurs- en subsidierecht en het ambtenarenrecht. Daarnaast is hij secretaris van de Specialisatievereniging Sociaal Zekerheidsrecht advocaten (SSZ), docent bij onder andere OSR en treedt hij als auditor op voor de Nederlandse Orde van Advocaten. ‘Ik ben een sociaal advocaat in hart en nieren,’ zo vertelde hij tijdens de vergadering. Verwijzend naar de plannen van Fred Teeven (VVD) om de gefinancierde rechtsbijstand fors te korten, sprak hij de hoop uit de staatssecretaris ‘op andere gedachten te kunnen brengen’.

Download artikel als PDF

Advertentie