Agenda Advocatenblad nr. 10

 

Gerbrandydebat

 

Gesubsidieerde rechtsbijstand en toezicht op advocaten. Deze onderwerpen staan centraal tijdens het Gerbrandydebat van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) op woensdag 13 november in So-ciëteit De Witte (Plein 24 in Den Haag). Ard van der Steur (Tweede Kamerlid VVD), Jeroen Recourt (Tweede Kamerlid PvdA), Cees Korvinus (advocaat Korvinus Van Roy & Zandt Advocaten) en Peter Plasman (advocaat Plasman Advocaten) gaan met elkaar over deze onderwerpen in debat. Het debat begint om 18.30 uur en zal ruim een uur duren. De inloop is vanaf 17.30 uur en achteraf is er een borrel. Toegang is gratis. Het debat bijwonen? Stuur een mail met uw gegevens aan Alexie Rolf von den Baumen: a.rolfvondenbaumenA advocatenorde.nl.

 

Nacht van de Rechtsstaat

 

De Nederlandse Grondwet staat centraal tijdens de vierde editie van de Nacht van de Rechtsstaat op 22 november 2013 in Felix Meritis (Keizersgracht 324 in Amsterdam). In alle zalen van het Europees centrum voor kunst, cultuur en wetenschap gaan politici, wetenschappers en betrokken burgers in gesprek over de betekenis en huidige staat van de Grondwet. Is die wel klaar voor de 21ste eeuw? Het debat begint om 20.00 uur. Toegang is 10 euro. Kaarten bestellen kan op http://www.felix.meritis.nl/nl/agenda/nacht-van-de-rechtsstaat-2013/.


Schots avontuur

 

Het European Lawyers’ Programme heeft plaats van 7 april 2014 t/m 27 juni 2014) in Edinburgh, Schotland. Samen met twaalf Euro-pese advocaten volgen deelnemers aan de Universiteit van Edinburgh een negendaagse introductiecursus, met aansluitend tien weken praktijkstage. Ze lopen mee met één van de Court of Session Judges en met een Schotse advocaat. Solliciteer vóór 15 december 2013 naar één van de plaatsen. Na afloop zijn deelnemers lid van alumnivereniging European Lawyers Association met jaarlijks een buitenlands congres. Inlichtingen zijn te verkrijgen bij cornélie.arnoutsAboekel.com of rammelooAvandoorne.com.

Download artikel als PDF

Advertentie