Hanna Zeilmaker van advocatenkantoor Dirkzwager in Nijmegen is uitgeroepen tot Patroon van het Jaar 2013. Dat maakte Walter Hendriksen, algemeen deken van de Nederlandse Orde van Advocaten, donderdag 7 november bekend tijdens het Jonge Balie Congres in Rotterdam.

Na de vele stagiaires die Zeilmaker heeft begeleid, praat ze volgens de jury over haar huidige stagiaire alsof hij de eerste is. Verder wordt Zeilmaker geprezen voor de tijd die ze neemt voor haar stagiaires en de focus die ze haar stagiaires leert aanbrengen.

Zeilmaker, werkzaam op de sectie Overheid & Vastgoed, was erg verrast door de benoeming. Ze is door haar stagiaire Weird Leistra voorgedragen voor deze verkiezing. ‘Dat zegt natuurlijk ook iets over hem’, zegt Zeilmaker. ‘Hij is iemand die veel met quizzen meedoet. Zo nam hij laatst twee dagen vrij voor tv-quiz 1 tegen 100.’

Leistra heeft zeven redenen opgegeven waarom zijn patroon genomineerd moest worden. Zo is ze volgens hem heel positief over het werk van haar stagiaire als ze echt tevreden is. Daarnaast maakt ze erg duidelijk wat ze verwacht. Of Zeilmaker nog tips voor andere patroons heeft? ‘Neem je stagiaire overal, overal, mee naartoe. Naar besprekingen, zittingen, acquisitievergaderingen, etc. En laat hem of haar ook overal meedoen.’

De twee andere genomineerden waren Rob Wormhoudt (Wormhoudt Berg Advocaten) en Christa Schoemaker (SchoeBroek advocaten & mediators).

De jury bestond dit jaar uit prof dr Edgar du Perron, Monique van de Griendt (Dialogue BV), Reinier Pijls (Poelmann van den Broek), Marcel Schyns (Schyns advocaten Utrecht), Christ’l Dullaert (Le Tableau), Caspar Schouten (Kennedy van der Laan) en Eline Schiebroek (BarentsKrans). De verkiezing van de De Patroon van het Jaar is een initiatief van Le Tableau BV en wordt sinds 2008 georganiseerd.

Sabine Droogleever Fortuyn

Sabine Droogleever Fortuyn

Sabine Droogleever Fortuyn

Redacteur

Profile page
Advertentie