Wanda van Kerkvoorden, ICT-advocaat bij SOLV. en lid van de Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten, is afgelopen week benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van fusieomroep BNN-VARA.

De kersverse voorzitter Wanda van Kerkvoorden zat afgelopen week direct haar eerste vergadering voor. ‘Het was een vliegende start.’ Deze voorzittersfunctie sluit volgens haar goed aan bij haar achtergrond. Van Kerkvoorden is ervaren in het vervullen van bestuurlijke en toezichthoudende functies. Ze is lid van Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten. Ook is ze lid van de Raad van Commissarissen van PGGM en zat ze tot voor kort in de Raad van Toezicht van de ideële stichting (ngo) Butterfly Works.

Van Kerkvoorden is als advocaat bij SOLV. gespecialiseerd op het gebied van ICT en heeft belangstelling voor de omroepwereld. De VARA heeft ze van huis uit meegekregen. ‘Ik kom uit een gezin waar we thuis bleven voor Sonja Barend.’ En juist de fusie met ‘het brutale’ BNN spreekt haar aan.

Als nieuwe voorzitter ziet ze het als een van haar doelen om de uitwerking van de fusie tussen de VARA en BNN, die begin januari van dit jaar is gerealiseerd, goed te laten verlopen en beide omroepen van meerwaarde te laten zijn voor elkaar.
 
Foto: Bodine Koopmans

Advertentie