Oscar Hammerstein schrijft autobiografie ‘Ik heb de tijd’ (Meulenhoff, 2014).

Oscar Hammerstein zegt het zelf al: hij is geen schrijver. Er staan foutjes in zijn autobiografie en in de inleiding raakt de lezer gemakkelijk de draad kwijt. Toch lezen de 370 pagina’s over zijn turbulente leven lekker weg. Hammerstein herstelt zich, weet zijn levensverhaal te brengen en zoomt in op drie momenten: wanneer hij te horen krijgt dat hij besmet is met hiv, wanneer hij achter de tralies komt wegens vermeende betrokkenheid bij witwassen en wanneer hij als advocaat optreedt voor Pim Fortuyn. Het resultaat is een boek over een kleurrijk leven binnen de op winsten jagende advocatuur. De auteur vergeet niet om nog even na te pleiten. Maar ook daarbij waarschuwt hij zelf al: ‘Het is mijn waarheid.’

Robert Stiphout

 

Download artikel als PDF

Advertentie