Een opmerkelijke overstap in de staf van twee grote kantoren: per 1 april gaat Jeroen Zweers aan de slag bij Kennedy Van der Laan als Knowledge & Innovation Director.

Zweers werkte 16 jaar bij Dirkzwager en maakte voor dit kantoor de eerste Nederlandse juridische apps en was mede initiator van de kennisdeel-strategie van Dirkzwager.

Kennedy Van der Laan en Dirkzwager staan allebei bekend als advocatenkantoren met veel aandacht voor innovatie. Zweers’ functie is nieuw in het Management Team van de Amsterdamse advocaten, dat verder bestaat uit de directeuren Business Development, HR en Finance. Kennedy Van der Laan laat met zijn aanstelling zien dat het serieus inzet op innovatie.

Jeroen Zweers is van oorsprong IT-er, en heeft met onder andere de app Kennisboek en de strategie achter kennisdelen waarmee Dirkzwager internationaal naam maakt, bewezen dat hij kennis van IT, marketing en online business combineert. Zweers over zijn overstap naar een concurrerend kantoor: ‘Ik spreek het dialect van de advocatuur, snap de manier van werken. Voor wat ik doe, is durf nodig. Ik ken Kennedy Van der Laan al heel lang als een kantoor met durf om het anders te doen dan anderen en ik kom niet naar Amsterdam om hetzelfde te doen als in Arnhem. Ik wil concepten bedenken waarmee we de advocatuur echt gaan vernieuwen.’

Albert Jan Huisman, directeur Marketing & Business Development van Kennedy Van der Laan, is blij met de komst van Zweers. ‘Ik zie zijn rol als een duidelijke aanvulling op de mijne. We zetten de komende jaren sterk in op kennis en innovatie. Waar ik meer aan de voorkant van het proces zit met business development, marketing en communicatie, beheerst Jeroen als geen ander de techniek die aan de achterkant hard nodig is.’

Concrete resultaten van de komst van Zweers liggen nog niet vast, stelt Kennedy Van der Laan’s Managing Partner Bart de Man. ‘Als we nu al wisten wat onze nieuwe innovatiemanager precies ging doen, hoefden we hem niet aan te nemen. Maar ik verwacht in het eerste jaar al wel zichtbaar resultaat.’

Huisman: ‘Innovatie moet de grondhouding zijn voor alle medewerkers van Kennedy Van der Laan. Het feit dat Jeroen Zweers ervaring heeft in de advocatuur, geeft het vertrouwen dat hij daarin een belangrijke rol kan spelen.’

Tekst: Erik Jan Bolsius; fotografie: Pieter Slöetjes

Advertentie