Dat blijkt uit de Stand van de Advocatuur die vrijdag werd gepresenteerd.

De Top 50 wordt voor het derde jaar op rij aangevoerd door De Brauw Blackstone. Met 258 advocaten staat NautaDutilh op plaats twee; Loyens & Loeff staat op plaats drie met 256 advocaten. ‘Slechts twee kantoren laten dit jaar een flinke positieverandering – van vijf plaatsen of meer op de ranglijst – zien: KienhuisHoving daalt van plaats 23 naar 29. Werkten er vorig jaar nog 67 advocaten bij het Twentse kantoor, dit jaar zijn dat er 55, een afname van twaalf. Het Haagse kantoor Bird & Bird stijgt van positie 29 naar 24. Het aantal advocaten bij het kantoor groeide van 59 naar 65,’ aldus de Stand.

De balie als geheel groeide dit jaar nog wel, maar het groeipercentage van het totaal aantal advocaten is met 1,3 procent historisch laag.

Dit jaar stond de Stand van de Advocatuur in het teken van business development. In de Stand zijn daarom – naast de gebruikelijke cijfers over de advocatuur en de nieuwe Top 50 van advocatenkantoren – zes interviews opgenomen met business developers van advocatenkantoren, of individuele advocaten die de business development zelf voor hun rekening nemen.

 

Advertentie