CONFERENTIE MATCHFIXING IN NEDERLANDS VOETBAL 

 

Matchfixing is een relatief nieuwe vorm van georganiseerde criminaliteit met lage kosten en risico’s en hoge opbrengsten. Geschat wordt dat er wereldwijd miljarden in omgaan. Tijdens deze conferentie behandelen experts de laatste ontwikkelingen rondom matchfixing in het (internationale) voetbal. De conferentie op 4 april duurt van 09.00 tot 17.00 uur en heeft plaats in het Regardz Olympisch stadion, Olympisch Stadion 24 in Amsterdam. Deelname kost 445 euro en voor meer informatie kunt u terecht op kerckebosch.nl.

 

SYMPOSIUM SPREEK- OF ADVIESRECHT?

 

Naar aanleiding van een WODC-onderzoek naar het tweefasenproces vindt het symposium ‘Het slachtoffer aan het woord: spreekrecht of adviesrecht?’ plaats. Advocaten, wetenschappers en leden van de rechterlijke macht behandelen vragen als ‘dient het slachtoffer een sterkere positie te krijgen?’ en ‘krijgen emoties niet te veel invloed?’ U bent op 7 april vanaf 13:00 welkom op Huis de Beurs, A-Kerkhof Zuid Zijde 4 in Groningen; deelname kost 5 euro en meer informatie is via mailadres [email protected] verkrijgbaar. 

 

JAARVERGADERING VGR

 

De jaarvergadering op 25 april van de Vereniging voor Gezondheidsrecht staat ditmaal in het teken van  ethiek en gezondheidsrecht. Sprekers gaan daarbij in op zaken als morele grondslagen en de invloed van technologische ontwikkelingen op het gezondheidsrecht. De vergadering begint om 10.00 uur en heeft plaats in het EYE Filmtheater, IJpromenade 1 in Amsterdam. VGR-leden betalen 25 euro, niet-leden 45 euro. Inschrijven via mailadres [email protected] is verplicht.

 

Download artikel als PDF

Advertentie