Topadvocaten.nl stelt zich voor als nummer 1 online platform voor het vinden van goede advocaten. Verschilt het echt van andere websites?

 

Het kan soms snel gaan: in het Advocatenblad van maart was nog te lezen als les uit Amerika dat, afgezet tegen sites als lawyer.com en bestattorneysonline.com, Nederlandse specialistische zoekmachines en advocaat-vergelijkingssites slechts een fractie van de informatie bieden waar cliënten op zitten te wachten of wat advocaten zouden kunnen vertellen. En nog geen maand later wordt de site TopAdvocaten.nl gelanceerd, een initiatief van Michiel van Straaten, voormalig advocaat en hoofd juridische zaken.

De meest in het oog springende verschillen tussen dit juridische zoekplatform voor het bedrijfsleven en de (semi)-overheid met al langer bestaande advocatuurlijke zoeksites is de focus op de zakelijke markt en de selectie van kantoren. Bedrijven geven aan voor welk type zaak ze een advocaat zoeken. Via filters als rechtsgebied, bedrijfssector, specialisatie, locatie en omvang kunnen ze vervolgens de resultaten verfijnen. Elk kantoor dat via TopAdvocaten.nl gevonden wordt, heeft gegarandeerd specialisten in huis op zijn of haar rechtsgebied en biedt – ook niet onbelangrijk – volledige transparantie over de tarieven, stelt de site.

De resultaten die uit een zoektocht rollen, geven vervolgens per kantoor de voor dat kantoor belangrijkste sectoren weer. Zo kunnen bezoekers direct zien dat de advocaat om de hoek veel weet van IE-recht, maar dat men met een specifieke vraag over bijvoorbeeld uitgeverijen toch beter naar dat verder weg gelegen kantoor kan afreizen. Topadvocaten noemt zich ambitieus meteen maar het nummer 1 online platform voor bedrijven om advocaten te vinden. Nu nog waarmaken. 

Mark Maathuis

Download artikel als PDF

Advertentie