Maarten Feteris wordt president van de Hoge Raad der Nederlanden. De ministerraad heeft besloten hem voor te dragen op voorstel van minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD). De benoeming gaat in op 1 november 2014.

Feteris (54) is sinds 2008 als raadsheer verbonden aan de Hoge Raad (belastingkamer) en is vorig jaar benoemd tot vice-president, zo is te lezen op rechtspraak.nl. Daarvoor was hij belastingadviseur en partner bij PricewaterhouseCoopers.

De aankomend president studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Leiden en fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam. In 1993 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift ‘Fiscale administratieve sancties en het recht op een behoorlijk proces’. Sinds 1994 is hij als hoogleraar belastingrecht verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Feteris volgt de huidige president, Geert Corstens, op die op 1 november afscheid neemt van de Hoge Raad.

Advertentie