INTEGRITEIT EN TUCHTRECHT

Waar liggen de grenzen van integriteit? Op basis waarvan wordt een advocaat geschorst? Wat is de laatste jurisprudentie op het gebied van controle op geheimhouding, onafhankelijkheid tegenover de cliënt en financiële integriteit? Tijdens een netwerkbijeenkomst op 26 juni, 1 of 8 juli kunnen advocaten kennis opdoen en uitwisselen over integriteit en tuchtrecht onder leiding van mr. Schouwink, griffier bij het Hof van Discipline. 

Tijd: 26 juni, 1, 8 juli: 16.00-18.00 uur. 

Kosten: Voor advocaten werkzaam bij een keurmerkkantoor is deelname gratis. 

Voor andere deelnemers: 40 euro.

Aanmelden kan door te mailen naar: [email protected].

 

JEUGDSTRAF (PROCES)RECHT 

Prof. dr. J. Boksem, mr. H. Anker en mr. W. Anker van het kantoor Anker & Anker Strafrechtadvocaten geven op 9 juli 2014 een cursus over Jeugdstrafrecht en Jeugdstrafprocesrecht. De volgende onderwerpen komen aan bod: actuele rechtspraak, voorstellen van het ministerie van Veiligheid en Justitie met betrekking tot het adolescentenstrafrecht, RSJ-rapport maart 2011 inzake jeugdstrafrecht, positie 12- en 13-jarigen, Gedragsbeïnvloedende Maatregel, Salduz-problematiek, houding en opstelling raadsman tijdens zitting kinderrechter en officierszitting. 

Tijd: 9 juli 2014 van 13.00 tot 17.30 uur. 

Kosten: 440 euro ex. btw. 

Plaats: Koorstraat 30, Alkmaar.

Kijk op strafrechtcursussen.nl voor meer informatie. 

 

SPEECH IN A DAY

Tijdens de cursus Speech in a Day krijgen deelnemers met oefeningen uit de speechpraktijk en podiumkusten de belangrijke principes van het speechen aangereikt. Zo leren ze een goede houding aan te nemen, effectief gebruik te maken van hun stem, contact te maken met publiek en om te gaan met zenuwen. Daarbij schrijven ze de basis voor een eigen speech of presentatie. 

Tijd: 30 september 2014 van 9.15 tot 17.00 uur. 

Kosten: 695 euro ex. btw. 

Kijk op speaktoinspire.nl voor meer informatie.

 

Download artikel als PDF

Advertentie