Het verhogen van griffierechten, het uitsluiten van rechtsgebieden van de gefinancierde rechtsbijstand, het afdoen van zaken zonder tussenkomst van de rechter; de toegankelijkheid van het recht staat onder druk. Hoe houdt de Nederlandse advocatuur zich staande tussen enerzijds de overheid die het recht degradeert tot een economische factor en anderzijds de cliënt die steeds meer verwacht voor minder geld en steeds meer alternatieven voor de advocatuur ziet? Dit thema wordt tijdens het Jaarcongres 2014 van de Nederlandse Orde van Advocaten uitgebreid behandeld. 

Sprekers op het congres zijn onder meer leden van de Algemene Raad onder wie algemeen deken Walter Hendriksen. Bovendien zijn er sessies van ASP, Beroepsopleiding Advocaten, Insolad, L4L, LSA, Orde (KEI), SJBN, VAAN, vFAS, VHA en VSAN. Dagvoorzitter is Ferry Mingelen. Maike Meijer en Margôt Ros van satirisch televisieprogramma ‘Toren C’ bieden vertier. 

Aanmelden voor het congres in SPANT! te Bussum op vrijdag 26 september tussen 12.00-18.00 uur kan nu via de website www.jaarcongres.advocatenorde.nl. Wie zich vóór 16 juli aanmeldt op www.jaarcongres.advocatenorde.nl/vroegboekkorting betaalt 135 euro in plaats van 175 euro (exclusief btw). Voor patroon en stagiaire is er een combitarief van 200 euro (exclusief btw).

Download artikel als PDF

Advertentie