Ondernemende advocaten komen sterker uit de crisis, is de ondertitel van de Kleine Kantorendag op 27 juni. Tips om de crisis te doorstaan vormen de rode draad; ‘blijf niet single’ bijvoorbeeld. Als voorbeeld van ondernemende en innovatieve advocaten krijgt DOENLegal bovendien de eerste Gouden Zandloper voor het Kleine Kantoor (zie foto).

Eenpitters en andere kleine kantoren wonen tijdens de SDU Kleine Kantorendag in Almere sessies bij over ontwikkelingen in de advocatuur en diverse rechtsgebieden. Plenaire sessies zijn gewijd aan specialisatie bij kleine kantoren en de nieuwe Beroepsopleiding Advocaten.

Frans Meijer van Meijer Consulting Group geeft tijdens zijn speech de zaal concrete adviezen. Onderzoek waarin uw kantoor onderscheidend is, experimenteer met andere modellen dan uurtje-factuurtje, en: blijf niet single. Vooral kleine kantoren zouden aansluiting moeten zoeken met elkaar.

Die interactie tussen de kleine kantoren is meteen te zien bij de inhoudelijke workshops. Na de presentaties ontstaan zaalbrede discussies over specifieke gevallen en processtrategieën. De aanwezigen wisselen dankbaar tips uit. Intervisie dus; iets waar je als eenpitter misschien niet altijd aan toekomt.

Na de lezing van Britta Böhler over de gevolgen van recente ontwikkelingen op de kernwaarden van de advocatuur, is het tijd voor een primeur. De eerste Gouden Zandloper voor het beste nieuwe product of dienst wordt uitgereikt. De advocaat die zich specialiseert in letselschade door fietsongelukken krijgt de prijs niet. Evenmin wint het idee om een met een groep advocaten zelf een rechtsbijstandsverzekering op te richten.

Uiteindelijk gaat DOEN Legal met de trofee naar huis. Met concepten als dynamic pricing en een juridische strippenkaart tonen de twee advocaten uit Zeist zich het meest innovatieve kleine kantoor.

Nathalie Gloudemans-Voogd

Advertentie