BLOGWEDSTRIJD
Voor studenten, advocaten, juristen en notarissen heeft Advocabo een blogwedstrijd uitgeschreven. De drie onderwerpen waar deelnemers uit mogen kiezen zijn: de Nederlandse privacywetgeving, het verbeteren van de kwaliteit in de advocatuur en advocaten en marketing & commercie. De ingezonden blog mag achthonderd woorden bevatten en dient vóór 1 oktober 2014 te worden verstuurd naar [email protected] onder vermelding van ‘Advocabo blogwedstrijd’ met de naw-gegevens en het e-mailadres van de deelnemer. De hoofdprijs is een driedaagse stedentrip voor twee personen.
Meer informatie vindt u op advocabo.com/blogwedstrijd-advocabo.

INTERNATIONAL CONFERENCE ON FORENSIC INFERENCE AND STATISTICS
De 9e ‘International Conference on Forensic Inference and Statistics’ (ICFIS2014) vindt plaats van 19 tot en met 22 augustus op de Universiteit Leiden. Tijdens deze conferentie wisselen advocaten, statistici en forensische wetenschappers kennis uit over de interpretatie van forensisch bewijs. De conferentie is erop gericht om de samenwerking tussen alle partijen die te maken hebben met de probabilistische interpretatie van forensisch bewijs te verbeteren. Plenaire sprekers zijn David H. Kaye, Professor of Law, Penn State University; Paul Roberts, Professor of Criminal Jurisprudence, University of Nottingham; Christophe Champod, Professor of Forensic Science, Université de Lausanne; Steffen Lauritzen, Professor of Statistics, fellow of Jesus College, University of Oxford.
Meer informatie vindt u op icfis2014.org.

TWEEDE WEEK VAN DE RECHTSPRAAK
Wat is de functie van openbaarheid en welke afwegingen kan de rechter maken om daarvan af te wijken? Hoe scheiden rechters feiten van emotie? Wat is de functie van een toga? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de tweede editie van de Week van de Rechtspraak van 8 tot en met 14 september. Thema van deze week is openbaarheid. Gerechten door het hele land organiseren activiteiten zoals ontmoetingen met rechters, schoollessen, discussies en rondleidingen.
Kijk op rechtspraak.nl voor meer informatie.

Download artikel als PDF

Advertentie