Veel is nog onduidelijk over de ramp met vlucht MH17 als dit nummer ter perse gaat. Wel krijgen de slachtoffers steeds meer een gezicht. Ook voor de advocatuur komt het nieuws dichtbij, nu blijkt dat advocaat John Allen en zijn gezin aan boord van het vliegtuig zaten.
    Allen werd geboren in Groot-Brittannië, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Nederland. Na zijn rechtenstudie in Rotterdam begon hij zijn carrière als advocaat bij NautaDutilh in 1996. Zijn specialisme lag bij IE en dan met name het octrooirecht. In 2007 werd hij part-ner.
    Samen met zijn team bepleitte Allen een aantal grote zaken. Zo stond hij in 2010 voor het Hof van Justitie van de Europese Unie na-mens grondstoffen-importeurs in een zaak over DNA octrooien. Dit leidde tot de veel besproken uitspraak Monsanto v. Cefetra e.a. (C-428/08). ‘Allen’s delivery in court is impressive,’ tekende Legal 500 in 2013 op uit de mond van een van haar respondenten.
    Nadat duidelijk werd dat Allen een van de slachtoffers van de Malaysia Airlines crash was, verschenen op verschillende plekken aangrijpende homma-ges aan de advocaat. Een cliënte plaatste een ‘In Memoriam’ op haar website: ‘John was een uitmuntend advocaat waarmee in de vele jaren van samenwer-king een vriendschappelijke band was ontstaan. John was als geen ander.’
    Het beeld ontvouwt zich van een aimabele man en een kundig advocaat. Naast zijn inhoudelijke bijdrage aan NautaDutilh, deelde hij gul in zijn muzika-liteit en sportiviteit, vermeldt het kantoor op de website. Zijn kantoorgenoten laten weten een vriend te hebben verloren.
    De 44-jarige advocaat was getrouwd en vader van drie zoons. Op 17 juli kwam het gezin samen met 293 andere passagiers en bemanningsleden om het leven.
    De redactie van het Advocatenblad betuigt haar oprechte deelneming aan alle nabestaanden, vrienden en collega’s van de slachtoffers.

Nathalie Gloudemans-Voogd

Download artikel als PDF

Advertentie