Nieuwe website crowdsuing.nl haakt in op de crowdsourcing trend.

Juridische misstanden aankaarten via crowdfunding; dat is het idee achter crowdsuing.nl. Bij maatschappelijke relevantie voor minimaal duizend mensen en voldoende funding start Crowdsuing een rechtszaak via een aparte zaakstichting. Crowdsuing noemt zich uniek, maar zijn dit niet gewoon collectieve acties in de zin van artikel 3:305a BW? ‘Soms wel, maar niet al-tijd,’ zegt mede-oprichter Robbert Woltering. ‘Er kan ook sprake zijn van een actie voor een specifieke situatie of persoon met onder-steuning van donaties door de crowd.’ Crowdsuing wil individuen laten optreden tegen grote organisaties. Het platform bereidt nu zaken voor (tegen Vodafone en Stichting Benchmark GGZ) die binnenkort openstaan voor crowdfunding.

Nathalie Gloudemans-Voogd

Download artikel als PDF

Advertentie