Advocaten vervullen niet altijd de rol tijdens een echtscheidingszaak op de manier waarop ze die horen te vervullen. Dat beeld komt naar voren in een uitzending van het Belgische actualiteitenprogramma ‘Telefacts’, dinsdag 2 september om 21.40 uur op VTM.

‘Telefacts’ filmde vijf Vlaamse advocaten met een verborgen camera. Volgens de programmamakers vielen de gebrekkige communicatie over de kosten en de procedure op. ‘Slechts één van de vijf advocaten legde de prijzen en de procedure correct en transparant voor, de anderen waren vooral bezig met hun strategie’, zegt ‘Telefacts’-chef Ann van Mullem op hln.be. Ook zouden sommige advocaten cliënten meteen meenemen in een harde strijd, volgens Van Mullem.

Bovendien blijkt uit een onderzoek dat ‘Telefacts’ deed onder 1.000 gescheiden mensen, dat bijna de helft van de ondervraagden hun scheiding nu op een andere manier zou regelen. Vooral het gebrek aan informatie over de kosten zorgt bij vier op de tien voor frustratie.

Sabine Droogleever Fortuyn

Advertentie