Advocaten horen dat ze meer moeten innoveren. Voor ideeën is er innovatingjustice.com.

Om wat meer aandacht te krijgen voor vernieuwende initiatieven in het recht organiseert het Hague Institute for Innovating Law (HiiL) een innovatieprijs. Vernieuwende ideeën die meedingen naar die prijs worden het hele jaar door beschreven op de site innovatingjustice.com. Prachtige, internationale initia-tieven om de hongerlonen en kinderarbeid de wereld uit te helpen, maar ook nationale innovaties als Dagvaard.nu staan erop. De website is een aanrader voor iedere advocaat die zich wil laten inspireren door vernieuwingen in het recht. Niet om ze direct te gebruiken in de eigen praktijk, maar wel voor een overzicht van innovaties in het vakgebied.

Erik Jan Bolsius

Download artikel als PDF

Advertentie