PATROON VAN HET JAAR VERKIEZING 2013-2014
Stagiaires en medewerkers (eerste-, tweede- en derdejaars) kunnen hun patroon opgeven voor de verkiezing voor de Patroon van het Jaar. De sluitingsdatum is 1 oktober. Een jury, onder leiding van Edgar du Perron, decaan Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Universiteit van Amsterdam, kiest de uiteindelijke winnaar. Deze zal bekend worden gemaakt op 6 november tijdens het Jonge Balie Congres in de Efteling. Eerdere winnaars waren: Casper Schouten (Kennedy Van der Laan), Jacob Bisschop (Dommerholt Advocaten), Ingrid van Berkel (Eversheds) en Hanna Zeilmaker (Dirkzwager). Ga naar patroonvanhetjaar.nl om uw patroon te nomineren voor de titel Patroon van het Jaar.

SYMPOSIUM ‘JAARREKENING EN RECHT’
Tijdens het symposium ‘Jaarrekening en recht’ op 10 oktober worden de grenzen verkend van de bevoegdheden van toezichthouders. De problemen bij de handhaving van jaarrekeningvoorschriften komen aan bod. Locatie: Nederlandse Beroepsorganisatie Accountants (NBA) te Amsterdam. Deelname: mail uw contactgegevens naar [email protected]. Kosten: Voor (buitengewone) leden van de Vereniging Jaarrekeningenrecht is de toegang gratis. Voor niet-leden bedragen de kosten 150 euro.

MISDAADCONGRES 2014
Over verschuivende mensbeelden en verhardend strafrecht. Daarover gaat het tweede Misdaadcongres dat op 6 november plaatsvindt. Sprekers zijn onder meer schrijfster Kristien Hemmerechts, rechtsfilosoof Wouter Veraart, politiek filosoof Theo de Wit en strafrechtswetenschapper Tijs Kooijmans. Tijdens de workshops zal worden ingegaan op meer specifieke vragen als: zijn daders en slachtoffers zelf in staat hun conflicten op een beschaafde manier op te lossen en welke bijdrage kan herstelrecht daaraan leveren? En gaan straftribunalen uit van een ander mensbeeld dan waarheids- en verzoeningscommissies? Ga naar tilburguniversity.edu/nl/nieuws-en-agenda/agenda/show/misdaadcongres-2014/ voor meer informatie.

Download artikel als PDF

Advertentie