Zwolle wordt de derde vestigingsplaats van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, verwacht president Fred van der Winkel. Dat meldt de Leeuwarder Courant vandaag.

Nu al worden zittingen van het hof in Zwolle gehouden. In 2015 krijgt het hof er twee strafkamers bij; dan zullen er achttien werkplekken van het hof in Zwolle zijn. Tweehonderd personeelsleden van het hof in Leeuwarden verhuizen in 2015 naar kantoorruimte in een gebouw van de rechtbank Noord-Nederland in Leeuwarden. Door het vertrek van het Openbaar Ministerie is daar ruimte vrij gekomen.

Medio 2015 valt de uiteindelijke beslissing over Zwolle als vestigingsplaats. Als kabinetsplannen doorgaan krijgt het hof vijftig tot zeventig extra mensen voor bestuursrechtspraak. ‘Om inhoudelijke redenen,’ zou het hof kunnen besluiten dan meer werk in Zwolle te gaan doen, zegt Van der Winkel. Het bestuur van het hof wil eerst praten met advocaten, OM, reclassering en andere belanghebbenden over hun wensen voor het besluit genomen wordt.

Nathalie Gloudemans-Voogd

Advertentie