Mariëlle Daudt, partner bij Jones Day in Amsterdam, is uitgeroepen tot Patroon van het Jaar. Dat maakte Walter Hendriksen, algemeen deken van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) donderdag 6 november bekend tijdens het Jonge Balie Congres in attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel.

Arbeidsrechtadvocaat Mariëlle Daudt is overgestapt van Baker & McKenzie naar Jones Day en nam haar stagiaire mee. ‘Dat ze binnen een commerciële setting gaat staan voor haar stagiaire, vindt de jury grote klasse’, zegt jurylid Christ’l Dullaert. De jury prijst Daudt bovendien voor de manier waarop ze als patroon bij de nieuwe beroepsopleiding betrokken is en hoe ze haar stagiaire meeneemt in de bedrijfsvoering van het kantoor. Daarbij wordt ze gewaardeerd vanwege de vertrouwensrelatie die ze aangaat met haar stagiaire waarbinnen ruimte is voor evaluatie. Daarom riep de jury haar uit tot meest betrokken patroon en Patroon van het Jaar.

De andere genomineerden waren Karen Rueb-Braakman (RWV Advocaten Leiden), Sergio van Santen (Holland van Gijzen) Anita Winter (BoutOveres Advocaten Groningen). Zij werden uitgeroepen tot respectievelijk meest enthousiaste, meest veel belovende en meest complete patroon. ‘Het was een nek-aan-nek-race. Alle genomineerden waren ontzettend goed’, zegt Dullaert.

De jury bestond dit jaar uit juryvoorzitter prof dr Edgar du Perron, Christ’l Dullaert (Le Tableau), Monique van de Griendt (Dialogue BV), Marcel Schyns (Schyns advocaten Utrecht), Tim Bodewes (BoutOveres Groningen en voorzitter Jonge Balie Groningen), Willem Thijssen (Deterink Advocaten en Notarissen Eindhoven en voorzitter Jonge Balie Den Bosch), Annemarie Roukema (Boekel De Nerée Amsterdam en voorzitter Stichting Jonge Balie Nederland) en Hanna Zeilmaker (Dirkzwager Nijmegen en winnaar Patroon van het Jaar 2013). De verkiezing is een initiatief van Le Tableau BV en wordt sinds 2008 georganiseerd.

Advertentie