GOOGLE EN HET RECHT OM VERGETEN TE WORDEN

De Vereniging voor Media- en Communicatierecht (VMC) belegt op 21 november 2014 een studiemiddag over ‘the right to be forgotten’. Strafbladgegevens, gênante foto’s, cyberpesten, beschuldigingen van tientallen jaren geleden, negatieve persartikelen. Mensen hebben het recht om voortaan bepaalde zoekresultaten niet meer te laten terugkomen wanneer op hun naam wordt gezocht in de Google-zoekmachine. Die uitspraak heeft het Hof van Justitie op 13 mei 2014 gedaan in de zaak-Google/Spain. Aanmelden kan via [email protected]

 

 

MEDIATIONCONGRES 2014

De Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten (NVVMA) houdt op 28 november met de andere leden van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) voor de vijfde keer het Mediationcongres. Het thema hiervan is: ‘De Federatie: een wereld aan mogelijkheden!’. Na de plenaire opening spreekt Ben Tiggelaar over de psychologie van verandering: dromen, durven, doen! De kosten voor deelname bedragen 295 euro. Leden van de NVVMA krijgen korting en betalen 245 euro exclusief btw. Kijk op mediationcongres.nl voor het volledige programma en aanmelding.

 

 

NVSA-CONGRES: RECHTERLIJKE ONGEHOORZAAMHEID

Onrechtmatige huiszoeking en schending van het recht van berechting binnen een redelijke termijn. Wanneer leiden vormverzuimen tot bewijsuitsluiting of niet-ontvankelijkheid? Is er sprake van rechterlijke ongehoorzaamheid? Welke kant gaan we op? Welke kant moeten we op? Deze vragen komen aan bod tijdens het NVSA-congres op 12 en 13 december in Maastricht. Kijk op nvsa.nl voor meer informatie en aanmelding.

Download artikel als PDF

Advertentie