Dat advocaten moeten innoveren, is zo zoetjesaan wel duidelijk. Er gaat geen congres (Ordecongres, PLEIT2014) voorbij of advocaten wordt gemaand anders te werken dan ze nu doen. Om nog maar te zwijgen van de vele oproepen tot innovatie van deskundigen, cliënten en vooroplopende advocaten in juridische (vak)bladen. Maar de vraag die advocaten wakkerhoudt, is hóé ze dan moeten innoveren.

Het antwoord probeert het Advocatenblad maandelijks in de kolommen te geven, maar binnenkort ook daarbuiten. Op 22 januari 2015 zal Advocatenblad Live! plaatshebben, een event met sprekers die u helpen uzelf en uw praktijk opnieuw uit te vinden. Zo is er de masterclass innoveren door kennis te delen van expert op het snijvlak van automatisering en advocatuur Rob Ameerun. 

Julius Scholten, gespecialiseerd in juridisch relatiemanagement, vertelt op zijn beurt hoe advocaten hun partners en medewerkers enthousiast krijgen voor de door u bedachte nieuwe koers. En dan is er uiteraard nog keynote speaker Rob Wijnberg.

Filosoof, publicist, journalist en columnist Wijnberg was de jongste opinieredacteur van NRC Handelsblad en de eerste hoofdredacteur van NRC Next. Intussen schreef hij bestsellers als Nietzsche & Kant lezen de krant (2009), Dus ik ben (2010), Mijn tafelheer is Plato (2012) en De Nieuwsfabriek (2013). 

In 2012 zette hij de journalistiek op zijn kop door de lancering van een vernieuwend online en crowdfunded journalistiek platform: De Correspondent. Inmiddels telt dit initiatief – motto: een dagelijks medicijn tegen de waan van de dag – bijna veertigduizend leden en voorzien schrijvers als Joris Luyendijk en Jelle Brandt Corstius er het nieuws van context en verrassende inzichten.

Wat voor onmogelijk werd gehouden, geld vragen voor journalistiek op internet, flikte Wijnberg. De Correspondent sleepte er een trits prijzen mee in de wacht en wordt in binnen- en buitenland in de gaten gehouden. Wijnberg zelf werd in 2013 journalist van het jaar. Als iemand de advocatuur kan vertellen hoe je jezelf opnieuw kunt uitvinden dan is het dus Wijnberg wel. Hij deed het zelf voor de (online) journalistiek.

Maar Ameerun, Scholten en Wijnberg zijn slechts drie van de vele sprekers die inspireren om te innoveren. Meer weten over de andere sprekers op Advocatenblad Live! of inschrijven? Kijk op www.advocatenbladlive.nl.

Download artikel als PDF

Advertentie