Als woudloper, jachtluipaard of tijger jaagt strafadvocaat Inez Weski in ‘De jacht op het recht’ het recht na. Hierbij heeft ze alleen ‘het verroeste, botte zwaard van de steeds krakkemikkigere rechtsstaat’ tot haar beschikking. Actuele thema’s als de verhoging van de griffierechten, de uitbreidende invloed van opsporingsdiensten en het belang van de advocaat als geheimhouder komen voorbij. Weski hoopt dat ‘het recht weliswaar met de mensheid meegroeit en sterft, maar toch soms weer herboren wordt en een zekere mate van herkenbaarheid heeft als te beschermen ijkpunt’. Haar originele, beeldende, vaak humoristische beschrijvingen van gedachten en gedachtesprongen vormen in elk geval een ijkpunt in de discussie over de rechtsstaat en de plaats van de advocaat daarin.

Download artikel als PDF

Sabine Droogleever Fortuyn

Sabine Droogleever Fortuyn

Redacteur

Profile page
Advertentie