Nora van Oostrom is door platform voor vrouwelijke juristen Legal Women uitgeroepen tot Legal Woman of the Year. De oud-hoogleraar notarieel recht aan de Universiteit Utrecht is directeur van de Law Firm School, adviseur bij NautaDutilh, woordvoerder van de Koninklijk Notariële Beroepsorganisatie en raadsheer-plaatsvervanger bij het Hof Arnhem-Leeuwarden.

Legal Women organiseerde ook dit jaar de verkiezing Legal Woman of the Year. Genomineerden zijn juridische talenten, hebben bijzondere kennis en bijzondere prestaties verricht. Daarnaast tonen zij leiderschap, visie en leveren ze een belangrijke of buitengewone bijdrage aan de juridische wereld. Criteria voor het nomineren zijn ook zakelijke of maatschappelijk invloed en betrokkenheid. Kortom: de succesverhalen. Uit de drie genomineerden met de meeste stemmen koos de jury Van Oostrom als winnares. Het publiek had van de drie genomineerden ook het vaakst op Van Oostrom gestemd.

Tot medio 2013 was Van Oostrom hoogleraar notariaat aan de Universiteit Utrecht. Zij combineerde die functie toen al met het woordvoerderschap voor de Koninklijk Notariële Beroepsorganisatie. Ook was ze al plaatsvervangend raadsheer en adviseur bij NautaDutilh. Sinds 1 juli 2014 is Van Oostrom tevens directeur van de Law Firm School, die de opleiding van advocaat-stagiaires bij zestien Zuidaskantoren verzorgt.

Van Oostrom heeft mede gewonnen vanwege haar veelzijdigheid, het voorbeeld dat zij vormt voor andere vrouwelijke juristen en omdat zij als executive manager onderwijs en e-learning van de Law Firm School zich bezighoudt met onderwijskundige vernieuwing. ‘Ik ben er van overtuigd dat dit een belangrijke bijdrage zal leveren aan de advocatuur in Nederland,’ motiveert een van de stemmers de keuze voor Van Oostrom.

Naast de Legal Woman of the Year werd er dit jaar ook een prijs uitgereikt voor aanstormend vrouwelijk juridisch talent. Privacy- en IT-advocate Friederieke van der Jagt van Stibbe kreeg dit jaar de award ‘Legal Women, Upcoming Talent 2014’. De Zuidasadvocate had net als Van Oostrom ook in het voortraject de meeste stemmen vergaard.

Nathalie Gloudemans-Voogd

Advertentie