Met Rechtblog.nl, een blog-portal voor consumenten, kunnen advocaten nieuwe cliënten bereiken.

Initiatiefnemer Selwyn Donia noemt Rechtblog een ‘marketingmachine’ die de advocatuur toegankelijker moet maken voor consumenten. Publicatie van hun teksten op Rechtblog (vijfhonderd unieke bezoekers per dag) kan nuttig zijn voor de deelnemende advocaten. Artikelen die ze voor hun eigen site schrijven, bereiken met doorplaatsing op deze site namelijk een ander publiek dan de vaste clientèle. Door het handig inzetten van SEO (zoekmachine-optimalisatie) is Rechtblog goed vindbaar voor consumenten met een juridische vraag. Dat moet uiteindelijk leiden tot meer bezoekers aan de websites van de deelnemende kantoren. De lachende derde is de naar juridische informatie zoekende ondernemer of consument, want die heeft er met Rechtblog een handige verzameling juridische informatie bij.

Erik Jan Bolsius

Download artikel als PDF

Advertentie