‘Miss Legal is je beste vriendin in noodsituaties,’ luidt de bio van het @misslegalNL twitterprofiel. Het juristenkantoor telt nu tien ‘missen legal’, sommigen advocaten, anderen jurist. Samen bedekken ze vijftien rechtsgebieden op zeven locaties, voor particulieren en het mkb. De dames bloggen regelmatig op hun site. Daarmee haalden ze in het afgelopen kwartaal meer dan 245.000 pageviews, onder andere met een rant tegen vermeende oneerlijke handelspraktijken van Fit for Free en tips om van het abonnement af te komen. De post werd meer dan duizend keer gedeeld.

Blogposts eindigen vaak met een pitch, met daarbij meteen een precieze kostenindicatie. Miss Legal gaat bijvoorbeeld in consumentenzaken naar de rechter voor 375 euro ex btw. Zo vormt Miss Legal niet alleen een mooi voorbeeld van juridische contentmarketing, maar ook hoe advocaten alternative fee arrangements kunnen inzetten. 

Download artikel als PDF

Advertentie