Guantánamo Dagboek

Europarlementariër Sophie in ’t Veld en journalist Eelco Bosch van Rosenthal buigen zich over mensenrechtenschendingen in Guantánamo Bay en de Europese verantwoordelijkheid daarbij. Aanleiding van de discussie is het recent gepubliceerde dagboek van Mohamedou Slahi. Sinds 2002 zit Slahi vast op Guantánamo, zonder ooit te zijn aangeklaagd. Zijn dagboek geeft een inkijkje in de martelpraktijken van de Verenigde Staten en de mensenrechtenschendingen in de ‘strijd tegen het terrorisme’.

Plaats: De Balie; Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam.

Tijd: 26 januari, 20.30 uur.

Meer informatie: debalie.nl/agenda/programma.

 

KEI-congres

Het programma Kwaliteit en Innovatie rechtspraak (KEI) van het ministerie van Veiligheid en Justitie en het programma KEI van de Rechtspraak organiseren dit KEI-congres met als thema ‘De rechtspraak van morgen’. De dag gaat over de vernieuwde gedigitaliseerde rechtsgang waarvoor naar verwachting de wetgeving volgend jaar gereed is. Op het congres maken deelnemers in diverse workshops kennis met de vernieuwingen in het civiel en bestuursprocesrecht. Richard Susskind, hoogleraar aan Oxford en auteur van Tomorrow’s Lawyers, is keynote speaker.

Plaats: Beurs-World Trade Center

Tijd: 29 januari 2015, 11.00-17.00 uur.

Meer informatie: derechtspraakvanmorgen.nl.

 

Advocaat en ondernemer

Op 4 februari heeft de tweede editie van de Advocaat & Ondernemer-dag plaats. Met dit middagseminar richt de Jonge Balie zich tot jonge advocaten die geïnteresseerd zijn in ondernemerschap binnen de advocatuur. Op de dag zullen zowel facetten en ervaringen van het oprichten van een nieuw kantoor alsook toetreden als partner bij een bestaand kantoor aan de orde komen.

Plaats: ABN AMRO, Gustav Mahlerlaan 10, Amsterdam.

Tijd: 4 februai 2015, 15.30-18.45, met aansluitende borrel.

Inschrijven: per e-mail [email protected].

Download artikel als PDF

Advertentie