De app ‘Min. VenJ’ is vernieuwd. Maar er ontbreekt het een en ander.

De app van het ministerie van Veiligheid en Justitie bestaat al sinds 2012, maar de vernieuwde versie is sinds 13 januari 2015 verkrijgbaar. Naast persberichten van de politie zijn er allerlei vragen en antwoorden te vinden over thema’s als trouwen en scheiden, Verklaring Omtrent het Gedrag of het verlenen van gratie. Onder het kopje ‘Social media over V&J’ staan LinkedIn Groepen, LinkedIn Personen, een Facebook Top 100 en een Twitter Top 100. Gek is wel dat de Facebook Top 100 slechts 48 accounts telt en de Twitter Top 100, 75. En daarbij, de genoemde organisaties en personen zijn voor het overgrote deel van V&J. Een wat meer extern geluid zou hier niet misstaan.

Sabine Droogleever Fortuyn

Download artikel als PDF

Advertentie