In de aanloop naar de verkiezing vroeg het Advocatenblad advocaten in een online enquête wie zij binnen hun rechtsgebieden het meest waarderen. Advocaten kozen toen strafrechtadvocaat Wim Anker, arbeidsrechtadvocaat Rogier Duk en personen- en familierechtadvocaat Louis Zonnenberg.

Uit deze drie werd op 22 januari de meest gewaardeerde advocaat verkozen door de circa 150 op het congres aanwezige advocaten. Anker werd door zijn collega’s geprezen als ‘uitmuntend pleiter’. Ook werd hij gewaardeerd wegens zijn uitgebreide vakkennis en zijn sociale betrokkenheid.

Anker beschouwt de titel als ‘uiterst eervol’. Dat hij deze waardering van collega’s heeft gekregen, zei hij heel waardevol te vinden. In zijn dankwoord zei Anker dat deze prijs op het juiste moment kwam. Hij verwees naar het moeilijke afgelopen jaar waarin zijn ‘confrère en frère’ Hans Anker, volgens Wim Anker de ‘spil binnen het kantoor’, geruime tijd niet kon werken na een ongeval. Volgens Anker is deze prijs een signaal dat het kantoor op dezelfde manier verder moet gaan.

Behalve een trofee kreeg Anker een nieuwe Jaguar mee naar huis, waarin hij en zijn kantoorgenoten een week lang mogen rijden.

Sabine Droogleever Fortuyn

Sabine Droogleever Fortuyn

Redacteur

Profile page
Advertentie