De Stand van de Advocatuur bestaat dit jaar twintig jaar en dat vierde Advocatie op 19 maart in Hotel Arena. Het jaarlijkse onderzoek van de redactie van het online magazine geeft minder aanleiding tot een feestje. De groei blijkt minimaal, vooral bij de grote kantoren. Bij 32 van de top 50 kantoren is er sprake van krimp.

Ten opzichte van 2009 daalde het totaal aantal advocaten in de top met negen procent. Het aantal kleine kantoren (2-5 advocaten) en éénpitters daarentegen zit in de lift. In absolute aantallen zijn er nu zeventien advocaten meer dan in 2014: een groei van 0,1 procent.

De Brauw Blackstone Westbroek bleek net als vorig jaar het grootste kantoor met 286 advocaten, gevolgd door Loyens & Loeff (244) en NautaDutilh (243). Snelste groeier over de laatste vijf jaar is Holland van Gijzen. Dit kantoor wint dan ook de Gouden Zandloper in die categorie. De prijs voor de beste M&A advocaat gaat naar Dennis de Breij van De Breij Evers Boon.

Tijdens de uitreiking speechten Advocatie-oprichter Pablo van Klinken, scheidend columniste Christ’l Dullaert en advocaat Christaan Alberdingk Thijm. Cabaretier Jan-Jaap van der Wal sloot de avond af met grappen over de voorwaarden van zijn arbeidsongeschiktheidsverzekering.

De volledige Stand van de Advocatuur staat op advocatie.nl.

Advertentie