De IPO van een start-up verwordt tot thriller met bijpassende muziek.

Vier bankiers uit New York moeten de beursgang voorbereiden van de populaire dating app Hook (lees: Tinder). De dood van een jonge vrouw zet de zaak op scherp. De Deal (Luitingh-Sijthoff, 2015) vormt een nieuw uitgeefconcept: de lezer kan elke 24 uur een hoofdstuk downloaden en elke aflevering heeft een eigen deephouse soundtrack. De auteur lardeert deze whodunit met informatie over initial public offerings (IPOs) van start-ups. Michelle Miller kent die wereld: ze werkte zelf ooit bij een zakenbank en was consultant in New York en Silicon Valley. De vele personages kunnen in het begin verwarring wekken; de verhoudingen worden later duidelijk. Voor de eeuwigheid is deze eigentijdse thriller niet geschreven, maar de twaalf afleveringen vormen een prima invulling van een pauze.

Nathalie Gloudemans-Voogd

Download artikel als PDF

Advertentie