De drie mediationvoorstellen die Ard van der Steur als Kamerlid indiende, heeft Kamerlid Foort van Oosten (VVD) op 10 juni ingetrokken. De regering komt zelf met nieuwe mediationvoorstellen.

Als Kamerlid diende Ard van der Steur drie initiatiefvoorstellen in: de Wet registermediator, Wet bevordering van mediation in het burgerlijk recht en de Wet bevordering van mediation in het bestuursrecht. Vanaf zijn aanstelling als minister was de toekomst van Van der Steurs voorstellen tot voor kort onduidelijk. De mediationvoorstellen bleven bij de VVD-fractie in de Tweede Kamer. Tegelijkertijd gaf het ministerie aan de mogelijkheid te onderzoeken deze voorstellen over te nemen.

Op woensdag 10 juni werd hierover meer bekend. Kamerlid Foort van Oosten trok de drie mediationvoorstellen in. De regering kondigde aan met nieuwe voorstellen te komen. Hiermee begint het wetgevingstraject opnieuw. Of de inhoud van de nieuwe voorstellen afwijkt van de initiatiefvoorstellen, is nog niet bekend. Ook is nog onduidelijk wanneer de regering de nieuwe voorstellen indient. Maar dat zal in ieder geval niet voor het zomerreces zijn, zo laat een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie weten.

Sabine Droogleever Fortuyn

Advertentie