Het web wemelt van de advocaten die kennis delen over de Wwz. Van Benthem & Keulen voegt daar een reken-app voor de nieuwe transitievergoeding aan toe.

 

De transitievergoeding wordt vastgesteld volgens een vaste formule. Omdat zij met het invullen van een paar variabelen is te berekenen, ontwikkelde het Utrechtse kantoor daar een gratis app voor. Makkelijk voor werkgevers en werknemers die willen weten waar ze financieel aan toe zijn in een ontslagzaak na 1 juli 2015. De uitkomst verschijnt direct in het telefoonscherm en de complete berekening kan via een beveiligde pdf worden gemaild. Marketing manager Murk Vlietstra: ‘Onze app doet het goed in het HR-werkveld, maar zal waarschijnlijk ook door collega-advocaten worden gebruikt. Dat is natuurlijk prima.’ Vlietstra heeft veel aandacht besteed aan de privacy van werknemers. ‘De app is beveiligd met een pincode en direct na het maken van de pdf worden de persoonsgegevens al gewist.’

Download artikel als PDF

Advertentie