Waarnemend deken Bart van Tongeren is door de algemene raad van de Nederlandse orde van advocaten voorgedragen om Walter Hendriksen op te volgen als algemeen deken. Hendriksen treedt eind dit jaar af. Als het college van afgevaardigden met de voordracht instemt, neemt Van Tongeren per 1 januari het dekenaat over.

Van Tongeren studeerde in Leiden en begon zijn carrière in de advocatuur bij NautaDutilh. Tegenwoordig is hij advocaat in Rotterdam bij Ten Holter Noordam. In september 2012 werd Van Tongeren lid van de algemene raad en heeft hij onder meer financiën, communicatie en KEI in zijn portefeuille. Namens de algemene raad maakt Van Tongeren deel uit van de externe advocatenredactie van het Advocatenblad. Per november 2013 is Van Tongeren waarnemend deken.

Als het college van afgevaardigden tijdens de collegevergadering van 16 september akkoord gaat met de voordracht zal Van Tongeren begin volgend jaar de huidige deken Walter Hendriksen (Van Doorne) opvolgen.

Nathalie Gloudemans-Voogd

Advertentie