SMASHDOCs, FastPortal en Clocktimizer zijn de drie finalisten van de eerste Dutch Legal Tech Start-up Award. Dat maakte de organisatie vandaag bekend. Op 6 oktober mogen deze drie start-ups tijdens PLEIT hun product presenteren, waarna een winnaar gekozen wordt.

Tien start-ups hadden tijdens de halve finale op 7 september een minuut om hun product te presenteren tegenover 25 ‘smaakmakers uit de juridische sector’ en de jury, bestaande uit Jelle van Veenen (Dutch Legal Tech), Jeroen Zweers (Kennedy Van der Laan, Dutch Legal Tech), Sasja Winters (ING) en Claudia Heemskerk (PLEIT). Na het tellen van de stemmen was de uitslag duidelijk: zowel bezoekers als jury kozen voor FastPortal, Clocktimizer en SMASHDOCs (in willekeurige volgorde). De jury licht toe gekeken te hebben of de oplossing een vernieuwing voor de sector in het geheel betekent. Ook was een factor of de vernieuwing nog niet bestaat. Daarnaast keek de jury naar hoe de start-ups hun product konden pitchen en neerzetten tijdens de halve finale.

Naar de finale gaan drie oplossingen die het in zich hebben het werk van advocaten makkelijker te maken. Clocktimizer levert big data business intelligence software voor advocaten. De software leest tijdschrijfregels en kan zo advocaten helpen met analyses op de interne bedrijfsvoering. Clocktimizer noemt als toepassingen betere fee quotes maken, projecten monitoren en efficiëntieverbeteringen zien.

FastPortal zorgt dat kleinere advocatenkantoren, ‘net als de grote jongens’, een professionele online klantomgeving kunnen opzetten. Dit zorgt volgens FastPortal voor betere dienstverlening voor de klant tegen lagere kosten. Voor vijfentwintig euro per werknemer heeft u al een online portaal (als u ’s ochtends belt nog dezelfde dag). Alle bestanden zijn versleuteld opgeslagen.

Finalist SMASHDOCs, een Duitse start-up, is een webapplicatie voor online samenwerken in documenten. Op het platform werkt u samen met anderen aan hetzelfde bestand. Hierdoor ziet elke gebruiker direct de laatste wijzigingen. Volgens SMASHDOCs wordt online samenwerken aan documenten zo sneller, productiever en veiliger.

Op 6 oktober mogen de drie start-ups hun product pitchen en zal een van deze bedrijven uitgeroepen worden tot Legal Tech Start-Up van het jaar.

Nathalie Gloudemans-Voogd

Advertentie