Het college van afgevaardigden heeft ingestemd met de voordracht van Bart van Tongeren als nieuwe deken. De huidige waarnemend deken neemt per januari het dekenaat over van Walter Hendriksen.

De algemeen deken licht tijdens de vergadering van het college van afgevaardigden toe dat Van Tongeren in het voorjaar aangaf Hendriksen te willen opvolgen. De algemene raad heeft ook een vacature geplaatst in het Advocatenblad waarop drie sollicitaties zijn binnengekomen. Daarnaast benaderde de algemene raad een aantal advocaten rechtstreeks; geen van deze advocaten wilde solliciteren. 

Uiteindelijk besloot de algemene raad unaniem om Bart van Tongeren te kandideren, laat Hendriksen weten. ‘Het dekenaat is best lastig, ook vanwege de dubbele pet als voorzitter van het College van Toezicht,’ zegt de algemeen deken. Hendriksen juicht deze voordracht toe en vertrouwt erop dat Van Tongeren ‘de klus zal klaren’. In het college kreeg Van Tongeren 43 stemmen voor, één tegenstem en één onthouding. 

Van Tongeren studeerde in Leiden en begon zijn carrière in de advocatuur bij NautaDutilh. Tegenwoordig is hij advocaat in Rotterdam bij Ten Holter Noordam. In september 2012 werd Van Tongeren lid van de algemene raad en heeft hij onder meer financiën, communicatie en KEI in zijn portefeuille. Namens de algemene raad maakt Van Tongeren deel uit van de externe advocatenredactie van het Advocatenblad. Per november 2013 is Van Tongeren waarnemend deken. 

De huidige deken, Van Doorne-advocaat Walter Hendriksen, zwaait aan het eind van dit jaar af. Ook de Marjan van der List en Hans Vogels verlaten de AR dit najaar. Hun opvolgers Ruben Alderse Baas, Leonard Böhmer en Aai Schaberg zijn hun werkzaamheden als AR-lid inmiddels begonnen.

Nathalie Gloudemans-Voogd

Advertentie