Big data business intelligence tool Clocktimizer geldt als juridisch-technologische innovatie van het jaar. Tijdens PLEIT2015, een kennisdag over ICT voor de juridische praktijk, werd het bedrijf verkozen tot winnaar van de Dutch Legal Tech Startup Awards.

Tijdens het ochtendprogramma van PLEIT2015 mochten de drie finalisten SMASHDOCs, FastPortal en Clocktimizer zich presenteren in twee minuten. De aanwezigen konden daarna via een app, of oldskool aan de informatiebalie, stemmen op hun favoriet. Een grote meerderheid koos voor startup Clocktimizer.

De software van Clocktimizer leest de omschrijvingen bij tijdschrijfregels en kan advocaten zo meer inzicht geven in de interne bedrijfsvoering. De analyses helpen volgens Clocktimizer bijvoorbeeld advocaten om betere fee quotes te maken. Ook belooft Clocktimizer dat advocaten hun projecten beter kunnen monitoren en kunnen zien waar nog efficiëntieverbeteringen te maken zijn.

‘Het betekent veel voor ons dat wij hier, voor een onafhankelijk publiek, winnen,’ zei oprichter en oud-advocaat Pieter van der Hoeven na de bekendmaking tegen het Advocatenblad. De startup staat transparantie naar cliënten voor: ‘Als dat vandaag niet gebeurt, dan gebeurt het morgen. You better be prepared.’

De winnaar krijgt behalve een 3D geprinte award, juridisch advies van Kennedy Van der Laan, financieel advies van ING, advies op het gebied van techniek en beveiliging van Lexxyn Groep en zichtbaarheid in Sdu-media.

Nathalie Gloudemans-Voogd

 

 

Advertentie