De Brauw start op 2 december de eerste editie van een juridische innovatiewedstrijd voor studenten. Zij mogen een innovatief idee insturen: ‘een plan dat de wereld van het recht vernieuwt’. De Brauw financieert de uitvoering van het winnende idee tot maximaal 25.000 euro.

Op 2 december is de start van De BLIC (De Brauw Legal Innovation Challenge) met een kick-offevenement bij het Amsterdamse kantoor. Daarna hebben studenten van universiteiten en hogescholen twee maanden de tijd om hun innovatieve idee in te sturen. Ook niet-rechtenstudenten kunnen meedoen aan De BLIC.

Drie finalisten, die op 1 maart 2016 bekend worden gemaakt, werken daarna verder aan hun ondernemingsplan onder begeleiding van een De Brauw coach. Op 9 juni heeft de finale plaats, waarbij de drie finalisten hun idee pitchen voor een jury. Daarna draagt de De Brauw ook financieel bij aan de uitvoering van het winnende idee tot een maximum van 25.000 euro.

‘De juridische sector is van oorsprong traditioneel ingesteld en innovatie is niet vanzelfsprekend,’ laat bestuursvoorzitter Martijn Snoep weten. Met de lancering van De BLIC wil De Brauw bijdragen aan een verandering hierin. Dit is de tweede juridische innovatiewedstrijd in korte tijd. Begin oktober werd Clocktimizer uitgeroepen tot winnaar van de Dutch Legal Tech Awards. 

Nathalie Gloudemans-Voogd

 

Advertentie