Wie wil ervaren hoe de advocatuur de afgelopen vijftien jaar is veranderd, maar hoe tijdloos tegelijkertijd bepaalde issues zijn gebleven, leze Schrijven met een vork (Sdu, 2015), van de columnisten van het Advocatenblad.

Twitterende en facebookende advocaten die regelmatig opduiken in showprogramma’s op televisie en diverse toplijstjes; er is in de afgelopen vijftien jaar veel veranderd. Toen deden advocaten hun werk nog in volstrekte anonimiteit, ‘als pissebedden onder een steen’, zoals Matthijs Kaaks en Harry Veenendaal het in het nawoord schrijven van hun verzamelde columns uit het Advocatenblad: Schrijven met een vork. De eerste komt uit 2000, de laatste is van december 2015 – maar geen enkele doet gedateerd aan. Moeten we criminelen zwaarder straffen? Of: wanneer wordt een bedrijfsquerulant klokkenluider? – urgente zaken, die het, bezien door een juridische bril, waard zijn om nog eens te herkauwen.

Advertentie