Wie de afgelopen weekenden niet al bingewatchend naar de Netflix-serie Making a murderer heeft doorgebracht zou dat alsnog moeten doen.

Hillbilly Steve Avery zit achttien jaar onschuldig vast voor verkrachting. Twee jaar na zijn vrijlating wordt hij verdacht van moord. Maakte die gevangenisstraf hem tot een moordenaar? Of heeft de plaatselijke politie hem er ingeluisd, vanwege de miljoenenclaim die hij bij hen neerlegde? Documentaireserie Making a murderer, te zien op streaming videoprovider Netflix, volgt de zaak van Avery (en zijn zwakbegaafde neef Brendan) in tien cliffhangerafleveringen van een uur.

De docu miste medewerking van het OM en lijkt daardoor op de hand van de verdediging. Het geschetste beeld is desondanks ontluisterend en bevestigt waarom advocaten nodig zijn. En zelfs met juridische bijstand: veel succes tegen zo’n tegenstander.

Advertentie