Permeduc, Instituut voor Permanente Educatie, is in 2005 opgericht door Charlotte van der Mijn. Reden hiervoor was de wens om kwalitatief hoogwaardige kenniscursussen te combineren met het verkrijgen van praktisch inzicht, met docenten pur sang in een prettige leeromgeving en wat meer aandacht voor de cursisten.

Hoe heeft u het werken in de juridische opleidingsmarkt de afgelopen jaren ervaren?
Aan de ene kant is er meer vraag naar korte bijscholing via webinars of incompany lezingen, aan de andere kant is er meer vraag naar verdieping via niet-voor-de-hand-liggende cursussen. Cursisten komen naar Permeduc voor een uitbreiding van hun adviestaken voor de ondernemer.

Wat zijn in uw ogen de belangrijkste trends in deze markt voor de komende 2 jaar?
Ik verwacht een verdere uitbreiding van de adviestaken die een advocaat kan inzetten voor zijn cliënt. Naast juridisch advies ook kennis van (en netwerk in) onder andere financiële zaken, commerciële zaken. Daarnaast zal er ook meer samenwerking zijn tussen advocaat en andere adviseurs van de ondernemer.

Hoe speelt u hier op in?
Cursussen van Permeduc zijn voor een brede doelgroep van adviseurs. De advocaat zit met een accountant, business restructuring en bankier in een zaal. We vragen ze om buiten hun winkel te gaan staan en te kijken wat de onderneming nodig heeft. Het biedt ze nieuwe inzichten, nieuwe kennis en nieuwe contacten.

Wat is de kracht van Permeduc?
Het samenbrengen van verschillende professionals in een cursus waar ze allemaal genoeg uit kunnen halen. Praktisch onderwijs, veel casuïstiek met kwalitatief hoogwaardige docenten.


Over welke opleidingen/cursussen zijn advocaten het meest enthousiast?
– Bedrijven in Moeilijkheden; Financiële, Juridische & Fiscale aspecten van Insolventies (4-daags)
“De aanwezigheid van verschillende disciplines (advocaten, bank en accountants) bij zowel het docententeam als ook bij de cursisten, maakte dat je regelmatig buiten je eigen winkel ging staan. Daarmee ontstonden niet alleen boeiende discussies, maar leerde je ook zaken die je in een all-advocaten groep nooit was tegengekomen. Erg boeiend”.

– Praktijk van Insolventies (2-daags)
“Nu echt geleerd hoe iets werkt in de praktijk, titel cursus dus goed. Verschil in functies deelnemers verlevendigde de discussie”.

Lees meer op www.permeduc.nl

Advertentie