Gerrit-Jan Zwenne is per 1 februari 2016 partner bij Brinkhof in Amsterdam. Zwenne was hiervoor partner bij Bird & Bird LLP in Den Haag en is hoogleraar recht en de informatiemaatschappij aan de Universiteit Leiden.

Waarom heeft u deze overstap gemaakt?
‘Omdat het tijd was. Wat mij fascineert is recht en technologie. Of hoe technologische ontwikkelingen verlangen dat we rechtsregels iedere keer weer opnieuw doordenken. Ik zie die fascinatie ook bij Brinkhof. En die fascinatie is nodig om voor cliënten de beste oplossingen te bedenken. De sfeer bij Brinkhof is open en transparant. Prettig. Er wordt hard gewerkt, maar het gaat niet alleen daarom. En ze vinden het wel leuk, geloof ik, om twee of drie hoogleraren erbij te hebben. Dat waardeer ik wel.’

Wat wilt u bij Brinkhof gaan bereiken? Wat zijn de ambities voor de komende vijf jaar?
‘De praktijk verder uitbouwen en baanbrekende zaken doen. Er verandert veel in het privacy- en gegevensbeschermingsrecht. We hebben sinds 1 januari een meldplicht datalekken en de Autoriteit persoonsgegevens kan nu substantiële boetes opleggen. En over twee jaar komen er nog weer strengere privacyregels uit Brussel. Er is daarom grote vraag naar kennis en deskundigheid daarover.’

 Van Den Haag naar Amsterdam, is dat wennen?
‘Ik verwacht dat ik op enig moment wel gewend raak aan Amsterdam. Het is geen Den Haag natuurlijk, maar helemaal niet zo beroerd als soms wel wordt gedacht.’

Francisca Mebius

Advertentie