Amerikaanse advocaten hebben veel vaker te kampen met drank- en drugsmisbruik en depressies dan andere professionals in Amerika. Dat blijkt uit onderzoek van de American Bar Association, de Amerikaanse Orde van Advocaten, meldt Global Legal Post.

Het onderzoek onder 13.000 advocaten in de Verenigde Staten laat zien dat bijna een op de drie een probleemdrinker is en dat meer dan een op de vier te maken heeft met depressie. Zo’n 46 procent van de ondervraagden heeft wel eens te maken gehad met een depressie tijdens zijn of haar carrière. Jonge advocaten met minder dan 15 jaar ervaring gaven veel vaker aan problemen met drank en drugs te hebben dan de senior advocaten.

In Nederlands onderzoek, uitgevoerd door Berenschot in december 2014, schatte de Amerikaanse Orde van Advocaten dat vijftien tot twintig procent van de balie met alcohol- of drugsmisbruik kampt. Eenzelfde percentage Nederlandse advocaten heeft hiermee te maken, schatte toen een oprichter van een Nederlandse private verslavingskliniek. Het zou vooral gaan om alcohol- en cocaïneverslavingen bij jonge mannen.

Francisca Mebius

Advertentie