logo Juridisch PAO Leiden

Ingezonden Mededeling 

Omdat tijd een belangrijke factor is, heeft het PAO Leiden voor 2016 naast het reguliere aanbod diverse programma’s ontwikkeld die minder (t)huiswerk met zich meebrengen en op gunstige ‘spitsuur’-tijdstippen plaatsvinden.

Een voorbeeld hiervan is de Specialisatieopleiding Contractenrecht. Het programma bestaat hier uit 14 modules. Op iedere module zit een specialist uit de universitaire wereld en/of de praktijk.

Iedere module bevat een deel theorie waarna de cursisten in kleine gemengde groepjes (bijv. bedrijfsjurist, advocaat, overheidsjurist) uiteengaan om aan een casus te werken die de interactie en het leerrendement versterkt.

Prof. Van Boom zegt hierover: “Door deze werkwijze zien we naast het ontstaan van competitief element ook een lerend effect door met gemengde groepen te werken. De advocaat bekijkt de casus bijvoorbeeld meer vanuit een proces kant terwijl de bedrijfsjurist meer naar de praktische toepassing kijkt”, aldus Prof. dr. Willem van Boom o.a. verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de opleiding contractenrecht.

Het Leids Juridisch PAO van de Leidse Universiteit biedt u dit voorjaar maar liefst vijfendertig topcursussen waarmee u uw kennis aanscherpt en uw punten behaalt. Variërend van specialisatietrajecten, quick-win kennis-events, basis- en verdiepingscursussen tot congressen en seminars op maar liefst vijftien rechtsgebieden.

Lees meer

 

Advertentie