De Deense Oscargenomineerde film Krigen met Borgen-ster Pilou Asbæk opent dit jaar het Movies that Matter festival op 18 maart. Het Advocatenblad verloot gratis entree voor een van de films onder de nieuwsbrieflezers.

Het film- en debatfestival, waarbij tussen 18 en 26 maart zo’n zeventig speelfilms en documentaires worden getoond, kent twee jaarlijks terugkerende hoofdthema’s: A Matter of ACT over mensenrechtenverdedigers (in samenwerking met Amnesty International) en het door vfonds ondersteunde programma Camera Justitia over recht en juridische dilemma’s.

Binnen het Camera Justitia programma draaien dit jaar ook twee films van Nederlandse bodem. In  A haunting history volgen Femke en Ilse van Velzen de Zuid-Soedanese advocaat Anuol Deng in zijn strijd voor wederopbouw van zijn land. De speelfilm The prosecutor, the defender, the father and his son, een Nederlandse coproductie, is gebaseerd op een rechtszaak voor het Joegoslavië Tribunaal in Den Haag.

Ook opgenomen in het programma zijn The fear of 13, een psychologische thriller-docu over een terdoodveroordeelde die de rechter vraagt alle lopende onderzoeken in zijn zaak te staken, en Deep web, over hoe de rechtsorde in het digitale tijdperk achterloopt.

Wilt u gratis het Movies that Matter festival bezoeken? Het Advocatenblad mag drie sets van twee vrijkaarten voor een film naar keuze verloten onder de abonnees op de Advocatenblad-nieuwsbrief. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en stuur voor 2 maart een e-mail naar [email protected] met ‘Movies that Matter’ in de onderwerpsregel om kans te maken op twee vouchers. In de nieuwsbrief van 3 maart maken we de winnaars bekend.

Update 02-03-2016: deze actie is afgelopen. De winnaars zijn geselecteerd.

Foto Krigen: Per Andersen

Advertentie