Jelle Blom (31) is deze week overgestapt van LXA The Law Firm in Den Bosch naar Kennedy Van der Laan in Amsterdam. Hij gaat daar het team Commercial versterken.

Waarom deze overstap?
‘Ik kwam een paar maanden geleden partner commercial Martine de Koning tegen op een seminar over franchising. Zij was van plan haar team Commercial te versterken en de focus zou komen te liggen op franchise gerelateerde zaken in een grensoverschrijdende setting. Iets wat ik juist miste bij mijn vorige werkgever. De afgelopen jaren heb ik mij voornamelijk beziggehouden met het opstellen van commerciële contracten, het voeren van procedures en het geven van advies in uiteenlopende geschillen. Ik wil dergelijke werkzaamheden graag blijven verrichten, in een meer grensoverschrijdende context. Daarbij is het mijn doel zelf een brede (internationale) praktijk op te bouwen.’

Wat maakt Kennedy leuk om voor te werken?
‘De ongedwongen sfeer, de zeer gevarieerde samenstelling van medewerkers en de mooie en gevarieerde groep cliënten. Daarnaast vind ik het leuk dat Kennedy Van der Laan maatschappelijk bewust is en bijvoorbeeld actief deelneemt in de kunstwereld. Niet alleen door zelf een mooie collectie op te bouwen, maar ook door regelmatig te exposeren met eigen en geleende kunst. Ook is het voor medewerkers mogelijk gemaakt om gratis naar de film te gaan in het tegenovergelegen Ketelhuis.’

Van Den Bosch naar Amsterdam. Betekent dit verhuizen?
‘Ik heb de afgelopen jaren steeds heen en weer gereisd tussen Den Bosch en Amsterdam. Mijn auto van de zaak heb ik inmiddels ingeruild voor een fiets van de zaak.’

Francisca Mebius

Advertentie