Ook in hoger beroep is David Moszkowicz geschrapt van het tableau. Het Hof van Discipline verwijt de telg uit de bekende familie ‘een patroon van onprofessioneel handelen’. 

David Moszkowicz stond zowel een verdachte van doodslag als de nabestaanden van het slachtoffer bij. Het duurde vier maanden voordat hij dit ontdekte. De raad van discipline schrapte de oudste Moszokowicz-zoon vanwege dit tegenstrijdig belang begin 2015. Moszkowicz had in zeven jaar al negen schorsingen opgelegd gekregen.

Tegen de schrapping stelde Moszkowicz hoger beroep in. Het Hof van Discipline onderzocht de feiten nader, maar concludeert nu dat er sprake was van ‘een patroon van onprofessioneel handelen’. David Moszkowicz is na zijn broers Robert en Bram de derde advocaat in de familie op rij die wordt geschrapt.

Nathalie Gloudemans-Voogd

Advertentie