Philip Vroegrijk (34) is onlangs overgestapt van De Voort Advocaten in Tilburg naar Rassers Advocaten in Breda.

Waarom deze overstap?
‘Bij mijn vorige kantoor was ik hoofdzakelijk werkzaam in de faillissementspraktijk. Toen de lijst van curatoren in dit arrondissement op slot ging en ik dus geen curator kon worden, ben ik mijn focus gaan verleggen naar het ondernemingsrecht en dan meer specifiek corporate litigation. Bij Rassers ontstond de mogelijkheid om te gaan werken in een team van ervaren corporate litigators en die kans heb ik gegrepen.’

Wat is het grootste voordeel van uw nieuwe kantoor?
‘Naast de kortere reistijd ervaar ik een grote sociale cohesie binnen het kantoor. Naast hard werken is er veel ruimte voor sociale activiteiten, dat merkbaar de onderlinge samenwerking versterkt en waardoor de lijnen tussen de verschillende secties erg kort zijn.’

Wanneer is een werkdag voor u geslaagd?
‘Binnen het vakgebied van corporate litigation gaat vaak een tactisch spel vooraf. Het is uitdagend om dat zo goed mogelijk uit te spelen. De insteek daarbij is vrijwel altijd om een snelle en efficiënte oplossing te vinden. Als dat niet lukt, dan is het de kunst om het maximale uit een procedure te halen. Ik besef mij maar al te goed dat een ondernemer wil ondernemen en niet met juridische geschillen bezig wil zijn. Mijn werkdag is dan ook geslaagd als ik daaraan kan bijdragen.’

Francisca Mebius

Advertentie